Depozitul Mihai Trade, prima ,,victimă” a controalelor ISU Olt

458
Zeci de comercianţi de la ,,Mihai Trade" sunt disperaţi...

Comercianţii din depozitul ,,Mihai Trade” s-au revoltat astăzi la primirea somaţiilor de la pompieri. Ei au la dispoziţie două zile pentru a-şi muta marfa, vineri urmând ca halele depozitului să fie sigilate. În timp ce patronul susţine că va contesta decizia ISU pentru că depozitul respectă, din punctul său de vedere, mare parte din normele de protecţie la incendii, nu de aceeaşi părere sunt şi reprezentanţii ISU. Ei susţin că neregulile sunt grave şi persistă de mult timp.

Depozitul situat la ieşirea din Slatina spre Drăgăneşti este primul obiectiv închis de reprezentanţii ISU pentru nerespectarea gravă a normelor de protecţie la incendiu.

Concomitent cu această decizie, pompierii au mai aplicat firmei care administrează depozitul şi o amendă de 30.000 lei. Mai grav este că situaţia persistă de mult şi că firma a mai fost sancţionată pentru aceste nereguli şi în septembrie când i s-a aplicat o amendă de 10.000 lei.

Decizia reprezentanţilor ISU Olt nu l-a nemulţumit doar pe patronul depozitului, ci şi pe zeci de comercianţi care îşi desfăşoară activitatea aici. Ei susţin că nu îşi pot muta marfa din depozite în cele două zile cât au la dispoziţie. În plus, mulţi susţin că nu au unde să o ducă.

,,Bine, o luăm dar…. Unde o ducem? Sunt bani băgaţi în marfă, parte din ei luaţi din bancă, dacă noi punem lacătul, de unde restituim banii băncii şi din ce ne susţinem familiile pentru că noi din această activitate trăim? Nu mi se pare corect modul în care pompierii s-au comportat. Noi nu suntem aici de ieri, de o săptămână, ci de mulţi ani. Dacă până acum s-a ştiut, de ce nu s-a intervenit pentru ca situaţia să se reglementeze şi vorbesc acum de condiţii neîndeplinite… “, ne-a declarat Maria, una dintre chiriaşele de la ,,Mihai Trade”.

ISU Olt urmează să sigileze vineri trei dintre cele patru hale ale depozitului ,,Mihai Trade”.