Se schimbă moda la Slatina. Municipiul va avea 8 parcări subterane

622

Municipiul Slatina va avea opt parcări subterane, dintre care una și supraetajată. Investiţiile au fost incluse în programul din acest an şi aprobate ieri de către consilierii locali.

Primăria Slatina intenţionează să construiască opt parcări subterane în municipiu, cuprinse în programul de investiţii publice pe 2016. Obiectivele vor fi amenajate în: zona BCR, Școala 5, zona Centura Basarabilor, str. Toamnei, străzile Crişan- Textilistului, zona Școala 7, zona Primăverii, dar şi o parcare subterană şi supraterană în zona Aleea Muncii.

Pentru investiţiile din acest an, primăria a alocat câte 5.000 de lei de obiectiv, investiții suportate din bugetul local și aprobate zilele trecute de către consilierii locali. Banii alocați reprezintă suma necesară pentru acoperirea documentației de accesare a fondurilor de realizare, în caz că se va ivi o oportunitate de finanțare.

Slatina are două parcări supraetajate: una lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, închisă în prezent, iar cealaltă finalizată pe Aleea Rozelor, lângă Colegiul Vocațional.

Parcarea de lângă spital, inaugurată în 2010, este închisă, administratorul Imobiliare Consloc, societate a Primăriei Slatina, fiind executată silit. Aceasta a fost scoasă la vânzare, fiind evaluată de experţi la peste două milioane de lei. Municipalitatea, care a construit-o cu peste patru milioane de lei din banii contribuabililor, ar putea să o păstreze dacă ar vira în contul lichidatorului peste 1,5 milioane lei, la care s-ar adăuga cei peste 450.000 lei care reprezintă datoria Imobiliare Consloc către primărie. Dar primăria nu este interesată de ea.

Parcarea supraetajată de pe Aleea Rozelor este finalizată și urmează să fie deschisă, având o capacitate de 50 de locuri de parcare.